Hållbarhet

Falkängens Hållbarhetsutveckling

Här på Falkängen jobbar vi konstant med att minska miljöpåverkan för att bidra till en hållbarhet som gynnar inte bara oss utan hela området. Vi är lokalt engagerade och samarbetar med både lokala aktörer och föreningar.

Hållbart resande

Till oss kan man resa väldigt enkelt med tåg. Vid järnvägsstationen finns en laddstolpe för er som kommer med elbil. Vi har cyklar att hyra ut för våra gäster samt till besökande till området. Till oss reser ni även lätt med båt, och kommer ni med cykel på Vänerleden så går leden rakt igenom Falkängen. Väl på plats så kan man ta sig till ett flertal matställen och besöksmål med både cykel och tåg.

Fler besökande på lugnare dagar

Vi erbjuder vandringspaket och cykelpaket med övernattning och uppmuntrar våra gäster att lägga till en natt och stanna längre. Under högsäsong sänker vi priset på boendet under veckans lugnare dagar för att få besökande i området mera utspritt.

Vårt arbete för mindre miljöpåverkan

På boendedelen använder vi till stor del inrednings detaljer som är köpta på second hand eller auktion. Likaså köksutrustning som finns i lägenheterna. Vi underlättar för att gästerna skall kunna sopsortera själva genom att ställa ut kärl i varje boende. Vi handlar närproducerat och ekologiskt till frukosten när det finns möjlighet och komplimenterar med varor från vår lilla butik i byn. Rengöringsprodukterna och pappersprodukter är miljömärkta. Vi dekorerar med blommor från vår egen trädgård i den mån det finns.

Arbetstillfällen för de lokalt boende

Våra hus är från sekelskiftet och kräver mycket omvårdnad. Vi jobbar med lokala hantverkare som hjälper oss med hållbart och försiktig byggnadsvård.